Hoe start je een podcast?

 

PINO Evenementen en Congressen

‘Hoe starten we een podcast? Kunnen jullie ons daarbij helpen?’

De Corona-crisis stelt je plotseling voor de grootste uitdagingen. Vrijwel iedereen zal dat erkennen. Het overkwam ook PINO, een bureau dat toonaangevende landelijke evenementen en congressen organiseert. Doordat veel live events niet door konden gaan, zochten ze manieren om hun opdrachtgevers te blijven verbinden met hun doelgroepen. Via online kanalen, zoals podasting. En zo kwamen zij ons, via De Communicatie Podcast, op het spoor.

En zoals dat vaker is gebleken in deze crisisperiode, wat kan er veel en snel in korte tijd! Samen met Allet Douma van PINO en haar opdrachtgever Het Hoogwaterbeschermingsprogramma, startten we binnen een week voor hen de podcastserie ‘Dijkwerkers werken door’ op. De gehele maand april én begin mei draait de serie, met twee afleveringen per week.

Benaderbaar en snel

“Het Corona-virus zette ons middenin een tijdelijke, maar nieuwe werkelijkheid. Hoe raakt dat het werk van de Dijkwerkers? Samen met het Hoogwaterbeschermingsprogramma en De Communicatie Experts kwamen we in slechts een week tijd tot concept, uitwerking én eerste opnames van de podcastserie De Dijkwerkers Werken Door. De Communicatie Experts namen alle zorgen weg over techniek, en garandeerden ook veilige (Corona-proof!) opnames en dachten mee over de beste technieken om experts kwalitatief te laten inbellen voor de podcastserie. Het team is ontzettend benaderbaar, schakelt snel en ziet geen beren op de weg. Fijn!”

Allet Douma, PINO Evenementen & Congressen