“Hoe informeren we omwonenden over een herontwikkeling?”

Case Deventer herontwikkeling Senzora terrein

 

Van oudsher is de Raambuurt in Deventer de thuisbasis van familiebedrijf Senzora. Daar kwam onlangs verandering in. Het bedrijf dat in 1876 is opgericht en bekend werd van onder andere de suikerhartjes en wasmiddelen als Klok, gaat de buurt verlaten en zich elders in de stad vestigen. De historische panden komen leeg en het bedrijventerrein wordt herontwikkeld.

Hoe informeren we omwonenden over de nieuwe ontwikkelingen en hoe betrekken we hen hier zo goed mogelijk bij? Dat was de vraag aan De Communicatie Experts (en oh ja, we hebben een korte deadline, krap 2 weken …)

In overleg met opdrachtgever Marianne Struijk van de gemeente is gekozen voor een video-opname waarbij een van de eigenaren van Senzora vertelt over de historie en de betrokkenheid bij de buurt. Het interview is uiteraard opgenomen in de buurt zelf en wordt afgewisseld met prachtige beelden van de locatie.

“De Communicatie Experts ontzorgen. Denken mee. Maar bovenal: zijn betrokken bij de opdrachten. Dat merk je overal aan. En dat is zichtbaar bij het eindresultaat.”

Marianne Struijk – Gemeente Deventer

 

De Communicatie Experts, hét Communicatiebureau uit Apeldoorn