De Communicatie Podcast: Hoe gaan mensen meedoen met jouw hogere doel?

In De Communicatie Podcast van deze maand een interview met Juul Martin. Juul is de man achter het Huis van Overvloed, de deeleconomie en Durftevragen. In dit interview vraag ik hem o.a. hoe het kan dat er zoveel mensen in beweging komen voor de goede doelen die hij lanceert.

Vaak is het immers een worsteling voor leiders in organisaties en bedrijven. Hoe krijg ik mijn mensen mee, hoe verbind ik mensen aan de idealen van onze organisatie, aan de missie van ons bedrijf? Juul: “Vertel mensen over jouw hogere doel, maar zeg ook vooral wat je er praktisch aan gaat dóen.” En: “Het werkt niet als mensen verplicht mee moeten doen. Je kunt jouw hogere doel nooit opleggen.”

Hoe dan wel, en vooral: hoe dan wel in organisaties waar mensen immers niet vrijwillig zijn, maar in dienst.. daarvoor deelt Juul in dit interview veel mooie en haalbare tips!

Luister het interview met Juul en laat me weten wat je ervan vindt!