Mastermind-methode voor communicatieprofessionals

Gooi het excuus 'daar hebben we geen tijd voor’ overboord!

De tijd nemen om als team collega’s van elkaar te leren. Het is zo belangrijk en tegelijk iets dat er snel bij inschiet. Samen een casus bespreken, benoemen waar je tegenaan loopt en zo tips met elkaar uitwisselen. Hoe zou jij dit gedaan hebben?

Een fijne manier om met regelmaat samen te leren en te ontwikkelen is de Mastermind methode. Een ‘Mastermind’ is een groep professionals die elkaar ondersteunt door elkaar aan te moedigen en van elkaar te leren. Het concept ‘Mastermind ’is in het begin van de vorige eeuw populair geworden door Napoleon Hill, die er verschillende boeken over schreef.

Dit klinkt je wellicht in de oren als een proces dat úren in beslag kan nemen. Maar dat hoeft niet. Er is namelijk ook een snellere manier. Hoe snel? Binnen 10 minuten behandel je een casus. En heeft iedereen er iets van opgestoken. 

Verras je team met jouw mastermind-skills

Trainer Maartje Le Goff van De Communicatie Academy heeft de mastermind-tool voor communicatieprofessionals uitgewerkt. Hiermee werk je doelgericht in een heldere structuur, die de vaart erin houdt. Zonder je het gevoel te geven dat je moet afraffelen of er gehaast doorheen werkt. Jij bent in the lead en begeleidt jouw team of jullie intervisiegroep naar nieuwe inzichten die jullie samen opdoen. Dus naast een persoonlijke en inhoudelijke ‘win’ is dit ook fijn en nuttig voor jullie positionering en effectiviteit als team. 

Dit gaat de methodiek je opleveren:

  • Door een heldere vraag te formuleren, dwing je jezelf om goed over je casus na te denken. 
  • Van andere deelnemers krijg je binnen 10 minuten  een hele hoop nieuwe perspectieven.
  • Je krijgt (soms pijnlijk maar ook nuttig) zicht op je eigen blinde vlekken. 
  • Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling.
  • Als team of intervisiegroep leer je elkaar op een dieper niveau kennen.
  • Je verbetert de samenwerking tussen de deelnemers of teamleden. 
  • Bij regelmatige toepassing in bijvoorbeeld een team Communicatie krijg je inhoudelijk meer ‘ruggengraat’. 

Super zinvol dus om regelmatig intervisie in te plannen. En met deze tool is het excuus van geen tijd ook van tafel. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, je koopt de tool voor slechts €14,99 (excl. btw). Schaf de tool vandaag nog aan en plan direct je eerste bijeenkomst. Laat die nieuwe inzichten en heldere blik maar komen! 

Reviews over de tool:

Trea: Dankzij de MasterMind-methode kreeg ik heel veel goeie en ook heel kritische vragen. Soms confronterend, maar vooral super waardevol voor het verder uitrollen van mijn plannen!

Jeanine: Super snelle en super krachtige manier van intervisie. Hele fijne tool, ga ik zeker vaker gebruiken!

Margreet: Ik vind het een fijne tool, juist omdat er zoveel druk op de tijd zit. Dat dwingt je tot goed nadenken, pressure cooking dus en de resultaten vind ik goed. We hebben ‘m in ons team getest, werkt prima!

PS Wil je liever een begeleide intervisiebijeenkomst? Neem dan contact met ons op. We hebben verschillende experts in huis die getraind zijn in deze methode en jouw intervisiebijeenkomst naar een next level kunnen tillen. Mail ons direct, dan praten we verder over de mogelijkheden.

Over trainer Maartje Le Goff
Maartje Le Goff adviseert en begeleidt teams en organisaties bij hun ontwikkeling. Haar unieke werkwijze is zowel analytisch & gestructureerd als creatief & rebels. Maartje helpt om gerichter te werken, plezierig samen te werken en met frisse energie resultaat te boeken. Een belangrijk onderdeel van haar werk is het begeleiden van teambijeenkomsten, variërend van heidagen tot reguliere teamvergaderingen. Vanuit verschillende bedrijfskundige en veranderkundige inzichten bekijkt zij wat passend is voor de specifieke situatie.